سیاست تمرکززدایی در وزارت میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی ادامه دارد/ معرفی میراث‌فرهنگی کشور به نسل جوان با رویکرد نظام‌مند ضروری است/ ضرورت حفظ حقوق مردم و الزامات حاکمیتی در صیانت از آثار تاریخی

وزیر میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی از ادامه سیاست تمرکززدایی در این وزارتخانه خبر داد و گفت: معرفی میراث‌فرهنگی کشور به نسل جوان با رویکرد نظام‌مند ضروری است. 

به گزارش میراث‌آریا، سیدرضا صالحی‌امیری، وزیر میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی، جمعه‌شب، ۱۹ بهمن ۱۴۰۳ در گفت‌وگو با برنامه صف اول شبکه خبر، از تدوین برنامه پنج‌ساله این وزارتخانه خبر داد و گفت: تمامی معاونت‌ها و ادارات‌کل استانی در حال مشارکت در این فرآیند هستند.

او با اشاره به هم‌راستایی این برنامه با برنامه هفتم توسعه، هدف آن را فراهم‌سازی امکان پایش و ارزیابی کمی و کیفی عملکرد دستگاه‌ها توسط مردم دانست.

شتاب در توسعه زیرساخت‌های گردشگری

وزیر میراث‌فرهنگی از برنامه ساخت ۱۰۰ هتل در سال خبر داد و گفت: در سال جاری تاکنون ۴۵ هتل به بهره‌برداری رسیده است و این روند با جدیت ادامه خواهد یافت.

سه رویکرد کلیدی در حوزه میراث‌فرهنگی

او با اشاره به سیاست‌های کلان وزارتخانه در حوزه میراث‌فرهنگی، سه رویکرد محوری این بخش را صیانت از آثار تاریخی از طریق شناسایی، ثبت، حفاظت و مرمت، اجتماعی‌سازی میراث‌فرهنگی با هدف افزایش نقش مردم در حفاظت از این آثار و پیوند آن با زندگی روزمره و هویت‌سازی فرهنگی از طریق معرفی ظرفیت‌های تاریخی و فرهنگی کشور در سطح ملی و بین‌المللی عنوان کرد.

تعیین تکلیف عرصه و حریم ۲۰۰ شهر تاریخی

صالحی‌امیری با اشاره به مسئله عرصه و حریم در بیش از ۲۰۰ شهر تاریخی کشور تأکید کرد: در این زمینه، حقوق مردم و الزامات حاکمیتی توأمان در نظر گرفته شده و راهکارهای متوازن برای حفظ این آثار در حال تدوین و اجراست.

بررسی راهکارهای رفع مشکلات تپه سیلک

او درباره چالش‌های مربوط به تپه سیلک گفت: در این خصوص، رایزنی‌هایی با وزارت راه و شهرسازی انجام شده و اختصاص زمین معوض به ساکنان در دستور کار قرار دارد.

این مقام مسئول افزود: در صورت تأمین اعتبار، خرید املاک مطابق نرخ منطقه‌ای انجام خواهد شد و این امر نیازمند پیش‌بینی در بودجه دولت است.

افزایش اختیارات استان‌ها در مدیریت میراث‌فرهنگی و گردشگری

وزیر میراث‌فرهنگی به سیاست تمرکززدایی و تفویض اختیارات به استان‌ها اشاره کرد و گفت: در آغاز فعالیت در این وزارتخانه، ۲۵ اختیار کلیدی به مدیران استانی تفویض شد و این سیاست به‌عنوان یک رویکرد قطعی و پایدار ادامه خواهد داشت.

او با تأکید بر لزوم حفظ ملاحظات کارشناسی در برخی حوزه‌های حساس اظهار داشت: برخی موضوعات، به‌دلیل پیچیدگی‌های فنی و ابعاد ملی، نیازمند تصمیم‌گیری در سطوح عالی و شورای‌های تخصصی هستند و امکان واگذاری آن‌ها به استان‌ها وجود ندارد.

ضرورت آشنایی نسل جدید با میراث‌فرهنگی کشور

وزیر میراث‌فرهنگی با اشاره به نقش آموزش‌وپرورش و جامعه نخبگان در معرفی آثار تاریخی، خواستار مشارکت فعال این نهادها در انتقال مفاهیم هویت ملی به نسل جوان شد و گفت: میراث‌فرهنگی، بخشی از هویت ملی است که باید با رویکردی نظام‌مند به نسل جوان معرفی شود.

انتهای پیام/

کد خبر 1403111901247
دبیر مرضیه امیری

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha